Search
Asset 2

هدف حزب کمونیست چین از سفر شی جین‌‌‌‏پینگ به اروپا چیست؟

شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین، به اروپا سفر کرده است و تا تاریخ ۱۰ مه از سه کشور اروپایی بازدید خواهد کرد. اما هدف از این سفر چیست؟
شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و اورسولا فون رئیس کمیسیون اروپا در ۶ مه ۲۰۲۴ در کاخ الیزه در پاریس، با هم دیدار می‌کنند. (GONZALO FUENTES/POOL/AFP via Getty Images)

شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین، به اروپا سفر کرده است و تا تاریخ ۱۰ مه از سه کشور اروپایی بازدید خواهد کرد. این اولین سفر اروپایی او در پنج سال گذشته محسوب می‌شود.

محققین تایوانی، لای رونگوی و وانگ گو-چن، می‌گویند این سفر تلاش جدید حزب کمونیست برای تفرقه‌اندازی بین اروپا و آمریکا از طریق تطمیع و زورگویی اقتصادی است.

سفر شی جین پینگ در بحبوحه تشدید تنش‌های تجاری بین چین و اتحادیه اروپا انجام می‌گیرد، هم‌زمان با این‌که اتحادیه اروپا تحقیقاتی را در رابطه با اعطای یارانه‌های دولتی حزب کمونیست به شرکت‌های چینی برای قیمت‌شکنی در اروپا در دست انجام دارد.

سه کشور مد نظر شی، فرانسه، مجارستان و صربستان هستند.

فرانسه به چشم نقطه ضعف اتحادیه اروپا دیده می‌شود، چرا که اهمیت زیادی برای تجارت با چین قائل است.

مجارستان نزدیک‌ترین کشور اتحادیه اروپا به حزب کمونیست چین است و صربستان نیز به‌عنوان یکی از حامیان فداکار رژیم چین شناخته می‌شود.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، و الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان، از معدود مقامات اروپایی هستند که در کنفرانس سران کمربند و جاده در اکتبر ۲۰۲۳ در پکن حضور یافتند.

آقای لای، مدیرعامل ائتلاف انگیزشی تایوان، درباره سفر شی به اپک تایمز گفت: «حزب کمونیست چین می‌خواهد به ناهماهنگی و تفرقه بین کشورهای اروپایی دامن بزند و بین اروپا و آمریکا اختلاف ایجاد کند. شی قصد دارد از این سفر برای درهم‌شکستن سیاست بازدارندگی آمریکا در قبال استفاده کند.»

او گفت «شی در نظر دارد برای دستیابی به اهداف خود دوباره به ترفند قدیمی زورگویی اقتصادی متوسل شود. آمریکا حمایت علنی خود را از کشورهایی که تحت فشار اقتصادی حزب کمونیست چین قرار دارند نشان داده است. وزارت امور خارجه آمریکا تلاش خود را در سال‌های اخیر افزایش داده تا به دیگر کشورها نشان دهد که چطور میزان اتکای خود را به چین کاهش دهند و چه راهبردی را برای پاسخگویی به تهدیدات حزب کمونیست، بویژه پس از انتقام‌جویی این رژیم از لیتوانی به دلیل حمایت از حاکمیت تایوان در سال ۲۰۲۰، اتخاذ کنند. »

«آمریکا در سال جاری به فیلیپین کمک کرد تا بازار صادرات خود را گسترش دهد و برای کاهش اتکای اقتصادی به چین به دنبال منابع دیگری جهت حمایت از تولیدات کشاورزی خود باشد، هم‌زمان با این‌که تنش‌های بین دو کشور بر سر مناقشه دریای چین جنوبی شدت بیشتری پیدا کرده است.»

آقای لای گفت توصیه وزارت امور خارجه آمریکا به دیگر کشورها به دنیا نشان می‌دهد که اگر کشوری تحت فشار اقتصادی حزب کمونیست چین قرار بگیرد، آمریکا می‌تواند حامی آن باشد.

او افزود: «کمک به متحدان برای جلوگیری از حزب کمونیست چین از انجام اموری که صلح منطقه‌ای را تضعیف می‌کند، جزو راهبردهای عالی محسوب می‌شود.»

از این مجموعه اقدامات می‌توان نتیجه گرفت که آمریکا و کشورهای اروپایی متوجه شده‌اند که حزب کمونیست چین از ابزارهای اقتصادی برای زورگویی استفاده می‌کند. تنها چند کشور در اروپا هستند که از نظر اقتصادی ضعف دارند و نیازمند مبادلات اقتصادی با چین هستند.

آقای وانگ، دستیار پژوهشی در مؤسسه تحقیقات اقتصادی چونگ-هوآ در تایوان، به اپک تایمز گفت: «تصویر کلی اروپا و آمریکا کاملاً واضح است. رویارویی یک‌طرفه آمریکا و چین، بتدریج در حال گسترش به اتحادیه اروپا و ژاپن است تا آن‌ها به‌طور مشترک از طریق جنگ سنتی تعرفه‌ها، ممنوعیت فناوری و تقابل در سطح امنیت اقتصادی با زورگویی اقتصادی حزب کمونیست چین مقابله کنند.»

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی